Látszódj a sötétben - és még melegít is!

Figyelem!
A poszt írása óta sajnos már meg is szűnt ez a fonal. :-(

Látni és látszani, ez fontos dolog a téli utakon, utcákon.
Lehet, úgy gondolod, minek egy ilyen sapka, vagy bármi más, amikor ott vannak az utcai lámpák. Na igen, és mi van, ha olyan helyen kell végigmenned, ahol nincs utcai lámpa, viszont jönnek az autók.

Nem ijesztgetni akarlak, de szerintem jól jön egy jól látható, feltűnő ruhadarab télen. Nem hiába javasolják, hogy a kabátunk ne legyen fekete télen,mert azt sajnos sötétben elég rosszul lehet látni. Viselj színeket télen is! Színes kabát, vagy ha ragaszkodsz a sötét kabáthoz, akkor élénk színű kendő, sapka sál.
Reflective fonal

A Reflective fonalból készült sapka, sál, vagy bármi más nem marad észrevétlen. :-)
A tavalyi Lumio fonal unokatestvéréről van szó. A fonal anyaga egészen más, selymesebb, és sokkal vékonyabb is. Ami miatt mégis rokon, az a fényvisszaverő, különleges szál.

A képen fehér színűnek látod a fényvisszaverő szálat.

A fonalat 6 mm-es tűvel ajánlják kötni vagy horgolni. Kicsit oda kell figyelni munka közben, hogy ne sérüljön meg a fényvisszaverő szál. Tapasztalatom szerint emiatt kicsit lassabban megy a munka, de a végeredmény megéri! :-)

Vakuval fényképezve
Egy gombolyag egy normál méretű sapkára elegendő.
A színeket össze is párosíthatod, akár úgy is, hogy dupla szállal dolgozol.

Fejpánt Reflective fonalból
Dupla szállal 9-10 mm-es tűt használj!

Kisebb darabokat is készíthetsz a fonalból, akkor táskadísz, sapkára masni, virág lehet belőle, amit akár sapkára is feltehetsz.

Megjegyzések