Prym ergonomikus körkötőtűk


Prym ergonomikus körkötőtűk, A kötőtűk új generációja!

Megérkeztek a Prym ergonomikus körkötőtűi a webáruházba! 2017. eleje óta a zoknitűk és a hosszú tűk már kaphatók.

Prym ergonomikus körkötőtűk
Prym ergonomikus körkötőtűk


Most már a körkötőtűk egy része is rendelkezésre áll!

A 80 cm-es hosszúságot gyártják jelenleg, a 4,5 mm és feletti méretekben.
4,5; 5; 6; 7; 8; 9; 10 mm-es méretben találod meg az áruházban is.

A körkötőtű a fentieken túl is hozott változást a régebbi tűkhöz képest. A damilról van szó. Mikor kezdtél kötni? Esetleg emlékszel az NDK körkötőtűkre? És arra, hogy milyen trükköket vetettünk be azért, hogy a damilja kiegyenesedjen? :-)

Az ergonomikus körkötőtűk újfajta damilt kaptak. Finom, vékony, puhán hajló acélból készült damilja van a tűnek. Ahogy kiszeded a dobozból, máris szétugrik, és semmi, egy pirinyó kanyar sincs benne.

Nagyon jó dolgozni a körtűvel! Próbáltam a 4,5 és a 9 mm-es tűt is. Még a csipkemintánál a két szem összekötésénél sem volt gond a két szem alá szúrással, bogyó ide vagy oda.

Vigyázz!

Ha megkapod a szépen csomagolt körtűdet, arra kérlek, ne ess neki a doboznak, és ne próbáld az egyik hegyénél fogva kirántani a tűt, mert nem fog sikerülni. Én csak úgy tudtam kiszedni, hogy a dobozt kinyitva a tartó kartont is kihúztam, és abból szépen kiszedtem a tűt. Akkor értettem meg, tényleg biztonsági a csomagolás.

Tapasztalatok

Aki kipróbálta a Prym újfajta ergonomikus kötőtűit, elégedett, és elmondja, mennyire más ez a tű. A formája, a kiképzése, az anyaga mind újdonság.
Azelőtt hallottál már olyan tűről, aminek csak egy részének metszete háromszög? Ráadásul műanyagból, nem fából. Vagy arról, hogy a tű közepén csúszásgátló rész van? No és a kis bigyó a tű végén? Az a kis csepp alakú valami, ami a fotókon eléggé ijesztő, de a valóságban sokkal kisebb. Gondolj bele, ha a tű 2-3-4 mm, akkor az a cseppecske mekkora lehet? Nem egy labda. :-)

Ha pedig kíváncsi vagy, és dolgozni kezdesz a tűvel, azt tapasztalod, hogy nagyon jó vele dolgozni. Tenyérbe illő a kiképzése, nem zavar az, hogy háromszög forma, sőt.

A kis csepp a végén pedig igazából észrevehetetlen, csak az tűnik fel, milyen könnyű a szembe bökni, és hogy nem csúszik vissza a tűről a szál.

Többen arról számoltak be, hogy a kötésképük sokkal szebb, mint szokott lenni.
A tű hihetetlenül könnyű, és a kisebb méreteknél érezhető, hogy a rugalmas. Hosszában. Nem kell megijedni, nem hajlik vagy törik el, amikor kötsz vele, csak meg kell szokni, hogy nem merev fém az anyaga.

Az pedig, hogy a két tűt egymásba lehet pattintani úgy, hogy a két tűvég nem engedi lecsúszni a szemeket a tűről, egyszerűen fantasztikus ötlet!

A csomagolás is nagyon szép. Elegáns, letisztult. Szép kis papírdobozban vannak a tűk, az egyenes, a zokni és a körkötőtű is. A doboz belső kiképzése olyan, hogy védje és rögzítse a tűt, hogy szállítás, tárolás során ne sérüljön meg.

Kipróbálod?
Ha te nem kötsz, ajánld annak a cikket, aki szokott kötni.
Ajándéknak sem utolsó! Gondolj bele, idén jelent meg mindhárom típus, a körtűk most, augusztus elején érkeztek, biztos, hogy nincsenek otthon még készletek. :-)

Megjegyzések